TWEE PIANISTEN

Unieke samenwerking met Ernst Binnekamp

Ernst Binnekamp Ruud vormt een vast pianoduo met Ernst Binnekamp, met wie hij de afgelopen jaren concertseries op twee piano's verzorgde met muziek uit zeer verschillende stijlperioden.

Ernst Binnekamp (1967), studeerde aan het Utrechts Conservatorium, waar hij in 1991 het diploma docerend musicus en in 1994 het diploma uitvoerend musicus piano behaalde. Hij volgde lessen bij de Japanse pianiste Sumiko Nagaoka en bij de Poolse pianist Jerszy Romaniuk. Ernst is actief als begeleider van instrumentalisten bij diverse concoursen en masterclasses. Na zijn opleiding aan het conservatorium heeft Ernst Binnekamp een eigen pianolespraktijk opgezet. Daarnaast geeft hij soloconcerten en concerten in samenwerking met andere musici, en is hij als freelance pianist verbonden aan het Radio Symphonie en Kamer Orkest.

Over de samenwerking.

Ernst Binnekamp en Ruud Luttikhuizen studeerden beiden piano aan het Utrechts Conservatorium bij Sumiko Nagaoka. Deze studie was voor hen de basis van de huidige samenwerking en muzikale vriendschap. In de afgelopen jaren verzorgden zij concertseries op twee piano's met composities van onder anderen Mozart, Rachmaninov, Saint-Saëns ,Milhaud, Bach, Clementi, Britten en Orff. Met nog twee andere pianisten speelden zij oa. In Bergen, Alkmaar, Haarlem, Utrecht, Sittard, Heerlen en Winkel de compositie “Lemniscaat” van Simeon ten Holt op vier vleugels.

De werken die Ernst en Ruud op het programma hebben staan, zijn afwisselend en spannend, en stellen de musici in staat een veelheid van sferen en muziekstijlen ten gehore te brengen.

U hoort nu een fragment uit het derde deel van het concert voor 2 piano'svan J.S.Bach, in C groot, BWV 1061 (eigen opname 5-11-2000).