BIOGRAFIE

Ruud Luttikhuizen, een leven vol muziek.

Pianist Ruud Luttikhuizen  (1971) volgde twee studies aan het Utrechts Conservatorium. In 1994 behaalde hij zijn diploma piano bij docente Sumiko Nagaoka en in 1997 rondde hij zijn studie schoolmuziek af.

Na het behalen van zijn diploma's is Ruud een eigen pianolespraktijk gestart. Daarnaast beschikt hij inmiddels over een ruime ervaring in het begeleiden van een grote verscheidenheid aan koren, solisten en musici, professionele en amateurzangers. In 2002 was Ruud voor een aantal projecten aan het Groot Omroepkoor in Hilversum verbonden. Uit deze projecten is een samenwerking ontstaan met een aantal leden uit het Groot Omroepkoor waaronder Judith Petra met wie Ruud op regelmatige basis concerten en recitals verzorgd.

Daarnaast vormt Ruud al enige jaren een vast quatre-mains duo met Carin van den Tillaar. Zij geven diverse concerten waaronder jaarlijks een concert in “Het Mosterdzaadje” in Santpoort. In 2012 verzorgden zij als quatre-mains duo de muzikale begeleiding van Ein Deutsches Reguiem van Brahms. Ook geeft Ruud met enige regelmaat zelf concerten, meestal in samenwerking met andere musici waaronder met Martijn Sanders en houdt hij zich bezig met het componeren van liederen voor jongerenkoren. Ruud maakt graag de cross-over tussen klassieke en lichte muziek.

Ruud is in de lichte muziek als vaste repetitor verbonden aan de semiprofessionele musicalvereniging The Cast waarmee hij o.a. de musicals The Wiz, Joe, Fame, Aïda, Belle & het Beest en Zorro heeft uitgevoerd.  Bij het grootste popkoor van Nederland “Broadway” maakt Ruud al een aantal jaren deel uit van het combo. Sinds een paar jaar is Ruud bezig om zijn horizon in de muziek te verbreden en begeeft hij zich zo nu en dan op het gebied van de Jazz-standards, meestal samen met het projectcombo “de Jazzexprezz”.